Pisicile sunt printre cele mai des întâlnite animale de companie. Deși unii îi consideră pe câini mai dezvoltați din punct de vedere al inteligenței, acest lucru nu ar fi adevărat întru totul. Chiar dacă pisicile nu pot salva oamenii așa cum o fac adesea câinii, asta nu înseamnă că nu dețin alte aptitudini.
Este demonstrat, de altfel, faptul că felinele au un număr dublu de neuroni în scoarța cerebrală față de câini și, în plus, comunică prin diferite semne cu oamenii, fără să dea greș.
Tot ce trebuie să facem pentru a beneficia de inteligența ieșită din comun a pisicilor este să fim atenți la nevoile și comportamentul lor zilnic.
Felinele au o memorie olfactivă aparte, care le ajută să își recunoască stăpânii chiar și după o perioadă lungă de timp în care nu au avut interacțiuni cu aceștia.
(VEZI ȘI: TOPUL CELOR MAI SCUMPE PISICI DIN LUME! CE RASĂ AJUNGE SĂ COSTE CÂT UN BOLID DE LUX)
Totodată, pot găsi cu ușurință drumul de întoarcere către casă și își pot purta de grijă chiar și atunci când uităm să le hrănim.
O altă latură mai puțin știută despre micile animale este că pot fi dresate asemenea câinilor. Singurul lucru de care ar trebui să ținem cont însă este că trebuie să le recompensăm generos pentru că ne fac pe plac.
Așadar, speculând diversele ”pofte” ale pisicilor, le putem învăța câteva comenzi simple precum ”Șezi!” sau ”Culcat”. Pisicile sunt animale extrem de empatice, fiind atente la emoțiile stăpânului.
Nevoia lor intensă de afecțiune scoate la iveală dorința de socializare.
(NU RATA: ORAȘUL ÎN CARE OAMENII AU ALES O PISICĂ PENTRU POSTUL DE PRIMAR)